Limburgse psychologen begeleiden  rusthuispersoneel: "Ze kunnen kampen met angst, paniekaanvallen en stress"

Een twintigtal Limburgse psychologen is gestart met therapeutische sessies voor rusthuispersoneel. Mogelijk voelt dat personeel nu pas de weerslag van de hectische toestanden van de afgelopen maanden. Ze kunnen bijvoorbeeld last hebben van stress, schuldgevoelens en slapeloosheid. Dankzij de financiële steun van de Koning Boudewijnstichting zijn de sessies voor het rusthuispersoneel gratis. 

Het rusthuispersoneel heeft zich maandenlang ingezet om besmette bewoners te verzorgen en te begeleiden en meer besmettingen te voorkomen. Intussen is sprake van een mogelijke heropflakkering van corona in het najaar en dat kan zorgen voor veel stress, slapeloosheid, angst en paniek bij het rusthuispersoneel.

De Limburgse psychologen willen hen daarom psychisch begeleiden. Ook woonzorgcentra zelf en centra voor geestelijke gezondheidszorg zijn gestart met initiatieven om rusthuispersoneel te ondersteunen. 

Meest gelezen