Videospeler inladen...

Noodbloedinzameling Rode Kruis in Antwerpen meteen volzet

Het Rode Kruis organiseert vandaag in samenwerking met Stad Antwerpen voor de allereerste keer een noodbloedinzameling. Doordat er minder bloedinzamelingen in bedrijven konden doorgaan en door de hoge vraag vanuit ziekenhuizen, staat de bloedvoorraad al weken onder druk. 

En ook bij het Rode Kruis worden er maatregelen getroffen voor de veiligheid van de donoren. "Je komt één per één binnen en ze meten de temperatuur van alle donoren. Je merkt dat de verplegers en dokters nog wat onwennig zijn, waardoor het iets langer duurt" zegt een van de donoren.

Vandaag kunnen 250 donoren terecht in het administratief gebouw Den Bell. Alle afspraken voor de noodinzameling waren op korte tijd volzet. Het Rode Kruis raadt aan om afspraken voor juni nu al vast te leggen via het donorportaal van het Rode Kruis.  

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen