Personeel Jessa Ziekenhuis voert actie: "Wij willen van de politiek het respect dat we verdienen"

Het personeel van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft vandaag, samen met de vakbond BBTK, één minuut stilte gehouden voor het ziekenhuis. Ze willen daarmee druk uitoefenen op de werkgevers én de politiek om hen de erkenning te geven die ze verdienen. 

Met respect voor de coronamaatregelen, dat wil zeggen met 1,5 meter afstand, is er vanmiddag actie gevoerd voor het ziekenhuis. 

"Vergeet deze helden niet, dat is de boodschap die we willen geven", zegt Alex Nijs van de socialistische vakbond BBTK. "We hebben het gevoel dat ze, nu het ergste voorbij is, stilaan weer vergeten worden. Ze hebben maanden keihard gewerkt. Er is voor hen geapplaudiseerd en er zijn witte lakens buiten gehangen maar daar zijn ze uiteindelijk niets mee. We willen voorkomen dat ze aan hun lot worden overgelaten want er moet echt structureel iets veranderen."

De directie steunt de actie

“De vragen die het zorgpersoneel voorlegt aan de overheid, zijn zeer terecht", zegt Karel Bosmans, personeelsdirecteur bij Jessa. "Als directie hebben we die ook al overgemaakt aan premier Wilmès. We hebben toen veel goede wil ervaren, maar nu mogen de antwoorden wel stilaan komen.”

“Het personeel zit op z’n tandvlees", zegt algemeen directeur Yves Breysem. "We hebben veel respect voor de inspanningen en de flexibiliteit die de collega’s de voorbije maanden hebben getoond. Maar tegelijk beseffen we ook dat er meer nodig is dan appreciatie en respect. Er is nood aan rust, zekerheid en stabiliteit.”

Meest gelezen