Videospeler inladen...

"Tik Tak" binnenkort ook te zien op de BBC: "Primeur voor VRT-kinderprogramma"

"Tik Tak" zal binnenkort te zien zijn op de BBC. Het is de eerste keer dat een eigen VRT-productie en VRT-kinderprogramma te zien zal zijn op de Britse openbare omroep. Naast de kinderen in Groot-Brittannië zullen ook die in Mexico kunnen genieten van de iconische schaapjes en drinkmannetjes. De vernieuwde "Tik Tak"-reeks is op dit moment ook al te zien in Denemarken, Finland, Nederland, Israël en Noorwegen.

De originele "Tik Tak"-reeks werd bedacht door Mil Lenssens en kwam in 1981 voor het eerst op tv. "Tik Tak" scoorde ook toen internationaal en werd wereldwijd vertoond. Sindsdien maakt de reeks met zijn iconische schaapjes deel uit van het collectieve geheugen.

In 2019 startte Ketnet Junior met de opnames van een vernieuwde "Tik Tak-"reeks. Ook die vernieuwde reeks werd verkocht aan verschillende omroepen in het buitenland: Denemarken, Israël, Finland, Nederland en Noorwegen. Nu volgen ook Mexico en Groot-Brittannië. 

Eerder werd ook al de reeks Salamander vertoond op de BBC, een reeks van Skyline Entertainment voor Eén. Daarvoor ging die eer in 1966 naar de reeks Kapitein Zeppos, een productie van de toenmalige BRT.

Het succes van "Tik Tak"

"Tik Tak" stimuleert kinderen in hun waarneming, creativiteit en fantasie
Telidja Klaï, ontwikkelingspsycholoog bij Ketnet

“"Tik Tak" is het programma bij uitstek dat zich richt op het stimuleren van de perceptuele ontwikkeling bij peuters en kleuters", zegt Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet. "Door het systematisch en gestructureerd aanbieden van diverse combinaties van kleuren en vormen in repetitieve bewegingen en met herkenbare muzikale composities worden kinderen gestimuleerd in hun waarneming, creativiteit en fantasie.”

Nieuwe afleveringen

Ketnet Junior werkt momenteel aan extra afleveringen van de vernieuwde reeks. Tijdens de coronacrisis maakte het team nog een eerbetoon aan het verzorgend personeel, geheel in de eigen "Tik Tak"-stijl. Dat fragment zal ook te zien zijn in de nieuwe reeks die dit najaar op antenne komt.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen