Sander Bauwens

Wetterse kippen wereldsterren op YouTube: al meer dan 180 miljoen keer bekeken

Een video over het schoonmaken van een kooi voor kuikens werd al 181 miljoen keer bekeken. Het is de fulltime bezigheid van Sander Bauwens uit Wetteren, die er drie jaar geleden mee begon. Zijn inkomsten haalt hij uit de opbrengsten van de reclame. 

Voor Sander Bauwens uit Wetteren was kippen houden al altijd een hobby, vertelt hij bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Ik hou al heel lang gewone kippen. Toen er raskippen bijkwamen, begon ik filmpjes te maken om mijn ervaringen te kunnen delen met mensen uit de hele wereld.”

Het kanaal “Breeding chickens and other pets with Sander Bauwens” wordt wereldwijd bekeken door enthousiaste pluimveeliefhebbers. Een filmpje uit 2017 kreeg al meer dan 181 miljoen views. 

Onverwacht succes

“Ik snap het zelf niet dat het zo’n succes is”, zegt Bauwens. “De inhoud van de filmpjes veranderde wel. Ik maak nu meer informatieve video’s over uitbroeden, fokken, voeding en ook hoe je het kippenhok moet schoonmaken.”

Sander kan intussen zijn hoofdberoep maken van de filmpjes. Met de inkomsten uit de video’s runt hij een eenmanszaak. Hij is er wel 7 dagen op 7 mee bezig: “Ik heb meer dan 200 dieren: kippen, eenden, goudfazanten, tropische vissen en salamanders. Die moeten allemaal verzorgd en gevoederd worden. Er kruipt ook veel werk in het maken van de filmpjes.” 

Meest gelezen