Getty Images

In Zoutleeuw maak je meeste kans op coronabesmetting volgens cijfers VUB

In Zoutleeuw maak je het meeste kans om besmet te worden met het coronavirus. Dat staat op de website coronafacts.be. De Vrije Universiteit Brussel verzamelt daar alle coronagegevens. En daaruit blijkt dat Zoutleeuw momenteel bovenaan de lijst staat van risicogemeentes in ons land.

Afgelopen week werden er weer zes nieuwe coronabesmettingen geteld in Zoutleeuw. Die werden vooral geregistreerd in woonzorgcentrum Ravelijn. Het bezoek voor de bewoners werd daarom gisteren tijdelijk opgeschort. Door die hoge cijfers is Zoutleeuw op dit moment de Belgische gemeente met de grootste kans op besmetting. Dat staat te lezen op de website coronafacts.be. De VUB verzamelt daar alle coronagegevens om zo mogelijk nieuwe broeihaarden te detecteren. Zoutleeuw prijkt op de eerste plaats van de lijst met risicogemeentes. 

Er is geen plotse uitbraak van corona in Zoutleeuw, geen reden tot paniek
Boudewijn Herbots, burgemeester Zoutleeuw

Burgemeester van Zoutleeuw Bouwdewijn Herbots laat aan Radio 2 Vlaams-Brabant weten dat er geen reden is tot paniek. “Ik heb meteen contact opgenomen met Sciensano, zij verzamelen alle cijfers over corona, om te kijken of er een plotse uitbraak was in Zoutleeuw. Dat bleek niet het geval. Er is dus zeker geen reden tot paniek. Maar wel moeten wel aandachtig blijven en de evoluties nauwlettend opvolgen. We zullen ook alle nodige maatregelen nemen", aldus de burgemeester.

Meest gelezen