Videospeler inladen...

Londense politie bekogeld door uiterst rechtse demonstranten

In Londen is het op verschillende plaatsen tot rellen gekomen tussen de politie en uiterst  rechtse manifestanten. Duizenden betogers legden het verbod op samenscholingen vanwege het coronavirus naast zich neer om naar eigen zeggen monumenten te "beschermen" tegen daden van vandalisme vanwege antiracistische militanten.

Tegen de middag verzamelden eerst uiterst rechtse activisten zich rond de Cenotaaf. Dat is het monument ter nagedachtenis van de gesneuvelden in de Britse oorlogen.

Toen de politie hen probeerde tegen te houden om door te breken naar de betoging van de antiracistische beweging Black Lives Matter, braken er rellen los. De demonstranten gooiden met flessen water en blikjes naar de ordediensten, terwijl sommige demonstranten "Engeland" scandeerden.

Hoewel Black Lives Matter een voor vandaag in Londen voorziene betoging had afgeblazen, kwamen toch tientallen antiracistische militanten in Hyde Park bijeen om zich naar het stadscentrum te bewegen. De politie heeft hen gevraagd uiteen te gaan, om verdere botsingen met de uiterst rechtse militanten te vermijden.

Premier Boris Johnson en  minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel hebben de rellen al veroordeeld. 

Meest gelezen