Videospeler inladen...

Twee kleuters besmet met coronavirus in Waarschoot: klassen twee weken in quarantaine

In Waarschoot, een deelgemeente van Lievegem, in Oost-Vlaanderen, zijn twee kinderen van vrije kleuterschool 't Kersenpitje besmet met het coronavirus. Dat bevestigt schooldirectrice Hilde Peeters. De klassen van de besmette kinderen gaan twee weken in quarantaine, de ouders van de klasgenoten zijn door de schooldirectie op de hoogte gebracht.

“We zijn enorm geschrokken,” zegt directrice Peeters, “want bij kleuters komt het heel weinig voor dat ze positief testen.”  Ze verzekert dat de school altijd alle richtlijnen heeft opgevolgd en dat de kinderen op de school altijd in hun “bubbels” zijn gebleven en dus niet door elkaar hebben gelopen. 

Artsen van het CLB en de preventieadviseur bieden de school nu begeleiding en zorgen ervoor dat alle nodige stappen worden gezet, zoals voorgeschreven door het Agentschap Zorg en Gezondheid. De situatie wordt permanent geëvalueerd, de komende week vindt er dagelijks overleg plaats.

In kleuterscholen zijn de “bubbels” van de kinderen gelijk aan de hele klas. Daarom moeten alle klasgenootjes en leraren van de besmette kinderen in quarantaine.

Meest gelezen