Berlijn
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Duizenden betogers tegen racisme in verschillende steden in Duitsland  

In verschillende steden in Duitsland komen duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen racisme, antisemitisme en discriminatie. De protesten gebeuren in de nasleep van de dood van de Amerikaan George Floyd. De zwarte man kwam om door buitensporig politiegeweld bij zijn arrestatie.

In de Duitse hoofdstad Berlijn vormen de demonstranten een ketting van 9 kilometer, die loopt van de Brandenburger Tor tot aan de wijk Neukölln. De demonstranten hebben allemaal een stuk lint vast en vormen zo een "lint van solidariteit” volgens de organisatoren. Op deze manier kunnen ze ook voldoende afstand van elkaar bewaren. De demonstranten klagen onder meer het racisme aan. De betoging wordt georganiseerd door verschillende organisaties die zich uitspreken tegen racisme en fascisme.

Volgens de politie zijn er zo'n 5.000 demonstranten in de hoofdstad aanwezig, de organisatoren spreken van meer dan 20.000 mensen.

(Lees verder onder foto)

Berlijn
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Aan demonstranten werd gevraagd om mondmaskers te dragen en de afstand te bewaren. Volgens de politie houdt iedereen zich tot nu aan het protocol. Ook in de steden Hamburg, Leipzig en Düsseldorf kwamen mensen op straat. Deze betogingen waren kleiner. 

Berlijn
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen