Videospeler inladen...

Brusselse politie pakt ruim 20 personen op bij preventieve controles om nieuwe rellen te voorkomen

De Brusselse politie heeft vanmiddag 22 personen bestuurlijk aangehouden omdat ze mogelijk van plan waren om rel te schoppen in de hoofdstad. De politie hield extra controles om te vermijden dat het opnieuw tot grote samenscholingen of rellen zou komen, zoals vorige zondag bij de Black Lives Matter-betoging, waarbij de politie meer dan 10.000 aanwezigen telde, en dat in coronatijden.

In tegenstelling tot vorige week zondag is het vandaag rustig gebleven in Brussel. De politie was wel op haar hoede en hield dit weekend uit voorzorg extra controles. Op sociale media circuleerden namelijk oproepen om vernielingen te komen aanrichten in de hoofdstad, maar zover is het vandaag niet gekomen.

“Het is vandaag rustig gebleven, mede door de aanpak en de preventieve inzet van politie”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. In totaal werd een 100-tal potentiële relschoppers gecontroleerd in het centrum van de hoofdstad: in de omgeving van de Louizalaan, de Naamsepoort en de Nieuwstraat.

Bij de controles werden 22 personen bestuurlijk aangehouden. De politie trof bij de controles voorwerpen aan “waarvan we kunnen vermoeden dat ze bedoeld waren om er schade mee aan te brengen”, aldus woordvoerder Slosse. Het ging onder andere om stenen, staven en voetzoekers. Dat is ook te zien op foto’s die de Brusselse politie op Twitter heeft gezet. (Lees verder onder de tweet.)

De politie blijft ook de komende dagen controleren, want “we weten dat wat afgelopen zondag gebeurd is, kan leiden tot kopieergedrag”, zegt woordvoerder Slosse. “Dus we blijven dit opvolgen en blijven kort op de bal spelen.”

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen