Gewonde uil lift even mee met Nederlandse politie

Een uil heeft in Nederlands Limburg een stukje meegereden met een politieauto. Een politiepatrouille was namelijk gealarmeerd dat er een gewond uiltje was gevonden. Toen de agenten ter plekke kwamen, vloog het diertje spontaan de politieauto in en ging het even mee op patrouille.

“De collega's van het bureau in Horst werden aangesproken door mensen die een uiltje hadden gevonden met een verwonding aan een van zijn vleugels”, schrijft de politie van Nederlands Limburg op Facebook.

“Uiteraard zijn de collega's gaan kijken of ze iets voor het uiltje konden betekenen”, gaat het verhaal verder. Vervolgens vloog het uiltje op eigen kracht de politieauto in. In afwachting van de dierenambulance heeft het diertje een stukje meegereden terwijl de politie verder op patrouille ging.

“Uiteraard hebben de collega's de enthousiaste uil folders en formulieren meegegeven om te solliciteren bij de Nationale Politie en de dienst Luchtvaart”, besluit de politie met een kwinkslag.

Meest gelezen