Videospeler inladen...

Nederlandse tv-presentatrice Tineke Verburg (64) overleden

De Nederlandse tv- en radiopresentatrice Tineke Verburg is overleden. Dat meldt de Nederlandse omroep NOS. Het bekende televisiegezicht was 64 jaar en overleed na een maandenlang ziekbed. Ook bij ons was ze op de buis te zien, als co-presentatrice van “Tien voor taal”.

Verburg begon in 1979 als omroepster bij de Nederlandse omroep TROS. Later ging ze daarnaast ook programma’s presenteren, waaronder “TROS Triviant”, “Aktua Medisch” en “Tien voor taal”. Dat laatste programma werd ook door de VRT - toen nog BRTN - uitgezonden. Verburg presenteerde het spelprogramma met Mark Uytterhoeven (zie foto) en Tom Lenaerts.

In 2001 verliet Tineke Verburg de TROS en stapte over naar de commerciële zender RTL. Ze gaf ook mediatraining en gaf opleiding aan tv-gezichten. 

Verburg is gisteren na een maandenlang ziekbed overleden. Ze is 64 jaar geworden.

Meest gelezen