17-jarig meisje opgepakt voor plundering na rellen bij antiracismebetoging in Brussel

De Brusselse politie heeft vanmorgen een 17-jarig meisje opgepakt dat betrokken zou zijn bij de plunderingen na afloop van de Black Lives Matter-betoging op 7 juni. Het onderzoek, om andere verdachten van de rellen en plunderingen te identificeren, loopt intussen verder. 

De antiracismebetoging op 7 juni op het Brusselse Poelaertplein moest een vreedzame bijeenkomst worden zonder problemen. Maar op het einde van de middag mondde die echter uit op rellen. Verschillende winkels werden leeggeplunderd en de politie pakte zo"n 239 mensen op, waarvan één iemand door de rechter werd aangehouden. 

Jeugdinstelling

Op basis van camerabeelden en verhoren loopt het onderzoek intussen verder. "Vanochtend hebben wij een minderjarige opgepakt", laat het Brusselse parket weten. "Het meisje wordt verdacht van diefstal met braak in de " Food corner" op de Elsensesteenweg. Zij heeft tijdens het politieverhoor de feiten bekend en moet nu voor de rechter komen. Het parket heeft aan de jeugdrechter gevraagd om haar in een jeugdinstelling te plaatsen."

Meest gelezen