Buitenlandse kampeerders mogen weer overnachten op de camping: "Aftellen om in Maasmechelen in mijn bed te kruipen"

Vanaf vandaag kunnen buitenlandse kampeerders weer blijven slapen in hun stacaravan. Vanmorgen al was het in Maasmechelen een overrompelling van Nederlanders die hun caravan op de camping heel hard gemist hadden. Eerder mochten ze wel al op bezoek komen, maar dan moesten ze 's avonds weer naar huis. Nu blijven ze slapen, tot in september als dat kan.

Het was vanmorgen op camping "De Kikmolen" in Maasmechelen een af en aan rijden van auto's met Nederlandse nummerplaat. Nu de meeste Europese grenzen weer volledig open zijn, mogen de eigenaars van een stavaravan ook weer blijven overnachten. Veel buitenlandse gasten waren dan ook meteen naar de camping afgezakt om hun vakantieplek in orde te maken. 

Chaos

Met één oogopslag haal je er de caravans uit met een buitenlandse eigenaar.  De tuintjes liggen er verwaarloods bij.  Het gras staat hoog en veel planten hebben de droogte van enkele weken geleden niet overleefd. Belgische gasten konden al eerder naar de camping, die hebben hun buitenverblijf al een grote beurt gegeven. "Nu is het nog een chaos, zegt een bewoonster uit Nederland. "Morgen, als de haag geschoren is en de bladeren opgeruimd, kan onze vakantie beginnen. Als corona geen spelbreker is, blijven we hier tot september." 

Hier kan ik mijn coronakilo's er af werken, in mijn appartement in Nederland zit ik altijd stil

Peter, Nederlandse eigenaar van een stacaravan

Peter borstelt het mos en de bladeren van zijn terras. Het zweet drupt van z'n neus en z'n hemd is nat. "Heerlijk, en goed voor mijn coronakilo's", zegt hij met een Nederlands accent. "In mijn appartement zat ik altijd stil, de muren kwamen op me af. Nu kan ik weer buiten het bos in. Ik heb echt afgeteld om naar Maasmechelen te komen." 

Herstellingswerken

Uitbater van camping "De Kikmolen", Stefan Goossens, is blij dat de maatregelen eindelijk versoepeld zijn. "We hadden zo'n mooie lente, en uitgerekend nu moesten we gasten weigeren." Financieel is het zwaar. Campinguitbaters hebben een heel stuk van hun seizoen gemist. "Maar we hebben er het beste van gemaakt en hebben deze periode gebruikt om veel opknapwerken te doen" zegt Stefan Goossens. "Zo konden we zonder problemen de  elektriciteit op de hele camping afsluiten om een grote herstelling te doen. Ook aan de vijver werd een brugje bijgebouwd. Het ziet er allemaal weer fris uit, en dat is fijn om te starten."  

Meest gelezen