Buurtbewoonster Brussels Airport: "Na drie maanden stilte nu opnieuw leren leven met vliegverkeer 

Nu de meeste Europese grenzen opnieuw open zijn, neemt ook het vliegverkeer toe. En dat tot spijt van zij die in de buurt van de luchthaven wonen. "De voorbije drie maanden konden we genieten van de rust, nu moeten we het vliegverkeer opnieuw gewoon worden", zegt Mariëlle Janssens. 

Vanaf vandaag zullen er op de luchthaven van Zaventem weer meer vluchten vertrekken nu de meeste Europese grenzen weer open zijn. Onder andere Brussels Airlines zal opnieuw vliegen. Dat het vliegverkeer opnieuw op gang komt, valt ook de buurtbewoners rond Brussels Airport op. De voorbije maanden konden ze volop genieten van rustige momenten in de tuin, zonder dat er om de haverklap een vliegtuig overvloog. "Het was ontzettend stil de voorbije maanden", vertelt Mariëlle Janssens van kindercrèche De Bolleboosjes in Erps-Kwerps. "Het was heel aangenaam, we hoorden de vogels, de natuur, het was genieten."

Zelfs de kinderen in de crèche zijn nu extatisch als er een vliegtuig voorbij vliegt, vroeger waren ze dat gewoon

Mariëlle Janssens, inwoonster Erps-Kwerps

"We zullen het vliegverkeer terug gewoon moeten worden", gaat Mariëlle verder. "Ook de baby's en peuters in de crèche springen nu omhoog als ze een vliegtuig zien voorbij komen, terwijl dat vroeger bijna elke 5 minuten was. Toen keken de kinderen niet meer op, nu zijn ze extatisch. Omdat ik hier al meer dan 60 jaar woon, valt dat eigenlijk niet meer op. Maar nu zal het opnieuw aanpassen worden, want die stilte en de rust dat word je ook snel gewoon", lacht Mariëlle. 

Meest gelezen