Ex-zakenpartner La Brasa in Langemark-Poelkapelle veroordeeld voor foto's naaktfeestje

Een ex-zakenpartner van zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle is veroordeeld tot 7 maanden voorwaardelijk voor voyeurisme, belaging en bedreiging. De man verspreidde foto's die stiekem genomen waren van een naaktfeestje in de zomerbar. Op de beelden was ondermeer ook een toenmalige schepen te zien. 

In de zomer van 2018 werden bijna 190 beelden verspreid van een naaktfeestje in zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle. Op de beelden stond ook een toenmalige schepen. Ze werden naar verscheidene politici verstuurd uit de regio en op sociale media gezet. Na onderzoek bleken ze verspreid door een ex-zakenpartner van La Brasa die ruzie had met de uitbater. Het jaar ervoor hadden de twee de zomerbar nog samen gerund, onder een andere naam, maar hij was buitenspel gezet.

Er bleken bij de naaktfoto's nog twee andere mannen betrokken. Eén van hen is vandaag vrijgesproken. Hij had zogenaamd de opdracht gegeven om de foto's te nemen, maar daar zijn geen bewijzen van. Hij zegt enkel getipt te hebben dat er een naaktfeestje zou zijn. Een Ieperse amateur-fotograaf die foto's nam, vanuit een maisveld naast de zomerbar, kreeg opschorting van straf.

2.000 euro schadevergoeding

Naast zijn voorwaardelijke straf moet de ex-zakenpartner ook 2.000 euro  schadevergoeding betalen. 250 euro daarvan is voor de zomerbar, die imagoschade geleden heeft door het hele verhaal. De vroegere schepen krijgt 1.250 euro morele schadevergoeding, zijn twee kinderen elk 250. De schepen had ook een vergoeding gevraagd voor de politieke schade die hij opgelopen heeft. De foto's maken het moeilijk voor hem om nog een politieke functie te ambiëren. Maar daar ging de rechter niet op in.

Meest gelezen