De burgemeesters van Woensdrecht en Essen bij de grens aan de Hollandseweg

Grens met Nederland volledig open in grensgemeente Essen

Ook in de grensgemeente Essen kan je nu de grens oversteken zonder goede reden. De grenzen zijn vanaf vandaag weer open. Dat zal mogelijk voor meer verkeer zorgen.

Op 4 juni werden de wegversperringen aan de 30 grensovergangen in Essen al verwijderd. De politie schakelde toen over van vaste naar mobiele controles en familiebezoek over de grens was toen weer toegestaan. Ook winkelen werd de dag erna toegelaten. Voor de rest moest je een goede reden hebben om de grens over te steken. Daar komt vandaag verandering in. 

Het openen van de grenzen zal mogelijk voor meer verkeer zorgen. Burgemeester Steven Adriaansen (VVD) van Woensdrecht en Gaston Van Tichtelt (CD&V) van Essen waren maandagochtend aanwezig bij de grens aan de Hollandseweg tussen Huijbergen en Essen-Hoek. 

Let wel op dat bij het passeren van de grens de maatregelen kunnen verschillen. 

Op 4 juni werden de wegversperringen aan 30 grensovergangen in Essen al verwijderd

Meest gelezen