Foto: Radio 2

Groen-witte grondmarkeringen moeten omgeving Ekerse scholen veiliger maken

Het district Ekeren wordt een proefproject voor een nieuwe maatregel om schoolomgevingen veiliger te maken. Aan de scholen worden opvallende wegmarkeringen aangebracht, in een groene kleur met daarin in witte letters het woord 'school'. Hiermee hoopt het district dat mensen hun snelheid aanpassen en trager zullen rijden.

Sinds april 2019 kunnen steden en gemeenten een subsidie van de Vlaamse overheid krijgen voor kleine maatregelen die de verkeersveiligheid aan scholen moeten verbeteren. De stad Antwerpen greep deze kans om, in samenwerking met het districtsbestuur, een proefproject uit te rollen aan alle schoolomgevingen in Ekeren. Door de groene wegmarkeringen en de witte letters moet de aanwezigheid van een school meer opvallen. “Scholen draaien momenteel niet op volle toeren, het is er dus ook qua verkeer iets minder druk dan gewoonlijk”, zegt de Antwerpse schepen voor onderwijs Jinnih Beels (SP.A). “Maar we hopen dat vanaf volgend schooljaar alle leerlingen weer normaal naar school zullen kunnen gaan. Dat moet natuurlijk ook veilig gebeuren. Met deze grondmarkeringen maken we alle weggebruikers ervan bewust dat ze hier extra voorzichtig moeten zijn, een belangrijk onderdeel in een meer verkeersveilige schoolomgeving.”

Verwacht wordt dat alle markeringen in de loop van deze week zijn aangebracht. Het gaat om de omgeving van 15 scholen in Ekeren. Als de resultaten positief zijn en Vlaanderen blijft subsidies geven, komen de schoolomgevingen in de andere Antwerpse districten aan de beurt. Dan gaat het in totaal om meer dan 300 scholen.

Meest gelezen