Horeca Oudenaarde ziet af, maar liefst 12 zaken gesloten: “We moeten door deze moeilijke periode”

Er zijn nog maar weinig horecazaken op de markt van Oudenaarde, maar liefst 12 zaken sloten de laatste tijd de deuren. De coronaciris bracht vele zaken nog meer in de problemen. “We hebben al veel maatregelen genomen voor de horeca, maar we moeten nog meer doen”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD).

De cafés en restaurants mogen weer open na enkele maanden verplichte sluiting. Maar in Oudenaarde zijn er niet veel horecazaken meer over om langs te gaan.

Grote leegloop

Door de coronacrisis moesten horecazaken 3 maanden sluiten, een moeilijke periode voor velen. “Zij hebben het heel zwaar gehad, nu komt alles terug op gang maar dat neemt niet weg dat het een bijzonder zware periode is”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester.

Het stadsbestuur wil de horeca helpen. “We zullen kijken wat we bijkomend kunnen doen naast de vele maatregelen die er al zijn. We hebben al een extra hinderpremie van 500 euro voor de handelszaken die volledig moesten sluiten, ook lieten we een horecataks van 300 euro vallen en is het betalend parkeren afgeschaft. Er zijn dus al maatregelen genomen maar we gaan zeker kijken wat er nog kan gebeuren.”

Meer beleving op de markt

Volgens burgemeester De Meulemeester ligt niet alles in de handen van het stadsbestuur maar kunnen ze wel een beetje helpen. “De horeca is het kloppend hart in het centrum van de stad, maar wij hebben niet op alles vat. De huurprijzen, de nodige afnames van drank per maand, daar kunnen wij niets aan doen.”

Wel wil de stad helpen om meer mensen te lokken naar de markt. “Wat we wel kunnen is zoveel mogelijk beweging krijgen in de stad, dat waren we sowieso al van plan. De bedoeling is dat er deze zomer een grote pop-up bar komt op de markt, dat zal zeker al positief zijn.” We zullen samenzitten met de horeca-uitbaters om te kijken wat er nog kan. We zitten in een moeilijke periode maar we moeten daaruit raken.

kasto80

Meest gelezen