Foto: Radio 2

Twee Israëlische broers aangehouden in Antwerpen voor moord op landgenoot

Na de vondst van een lichaam in een sporttas, in het Kattendijkdok in Antwerpen drie maanden geleden, zijn nu twee Israëlische broers aangehouden. Dat zegt het parket. De broers worden beschuldigd van moord.

Op 15 maart werd in het Kattendijkdok, ter hoogte van het Antwerpse Havenhuis, een sporttas uit het water gehaald. In de tas zat een mannenlichaam dat schotverwondingen vertoonde. Via een autopsie en het verdere onderzoek kon het lichaam worden geïdentificeerd. Het gaat om een 21-jarige Israëli. Die identificatie zorgde voor een stroomversnelling in het onderzoek.

Met extra informatie van de Israëlische autoriteiten kwamen twee broers in beeld die in Antwerpen wonen. De mannen van 26 en 27 jaar zijn intussen aangehouden op verdenking van de moord. De feiten lijken voorlopig te wijzen op een afrekening binnen het drugsmilieu. De broers verschijnen morgen voor de raadkamer.

Meest gelezen