© Zeb Baemen

Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats op 18, 20 en 22 mei in Rotterdam

Er is een nieuwe datum voor het Eurovisiesongfestival, dat dit jaar door de coronacrisis was uitgesteld. Het Songfestival is nu gepland in de derde week van mei van volgend jaar, meer bepaald op 18, 20 en 22 mei. De liedjeswedstrijd strijkt nog altijd neer in Rotterdam.

Belangrijk om weten toch, voor de vele, miljoenen volgers van het grootste muziekfestival van Europa: het Eurovisiesongfestival  is volgend jaar in de derde week van mei. De twee halve finales staan gepland op 18 en 20 en de grote finale op 22 mei. Dat hebben de organiserende Nederlandse omroepen bekendgemaakt. Plaats van het spektakel blijft de evenementenhal Ahoy in Rotterdam. 

De editie van dit jaar ging door de uitbraak van het coronavirus in rook op. Nu kijken de producenten uit naar wat er nog mee kan naar volgend jaar. Volgens de producenten zou het decor al hetzelfde blijven. "Veel hangt natuurlijk af van wat tegen die tijd überhaupt kan, van de beschikbaarheid van alle betrokkenen en van wat past bij de nieuwe tijdgeest", klinkt het. 

Het is al zeker dat 17 van de 41 deelnemende landen dezelfde kandidaat sturen naar Rotterdam.  Voor België is dat Hooverphonic. Volgens het Songfestivalreglement moeten de terugkerende deelnemers wel een nieuw liedje insturen.

Tickethouders van het festival  hebben enkele weken geleden al de mogelijkheid gekregen om hun kaartje in te leveren. Dat deed maar 4 procent. Nu de datums bekend zijn, kunnen fans tot volgende week vrijdag hun geld terugvragen.

Meest gelezen