Personages Saartje en Pieter in het vorige seizoen van "Dertigers"

Opnames populair Eén-programma "Dertigers" kunnen starten: "En ja, we mogen kussen"

Goed nieuws voor de fans van de Eén-reeks "Dertigers": de opnames van het derde seizoen kunnen op 6 juli starten. Daardoor kan de reeks volgend voorjaar worden uitgezonden, zoals gepland. Door de coronacrisis werden de opnames een tijdlang uitgesteld, maar testopnames met respect voor de afstandsregels zijn intussen succesvol verlopen. "Al zal er ook gekust worden op de set: met één ander personage kan dat", zo vertelde actrice Kim Van Oncen, Saartje in "Dertigers" bij Marathonradio op MNM.

De opnames van het nieuwe seizoen van "Dertigers" werden voor onbepaalde tijd uitgesteld door de coronacrisis. Maar vanaf 6 juli staan de acteurs weer samen op de set, amper enkele weken later dan voorzien. De opnames zullen gebeuren op basis van het protocol dat binnen de productiesector is afgesproken, en met respect voor alle veiligheidsmaatregelen. Naarmate de maatregelen evolueren, zullen ook intiemere scènes gespeeld worden, waarbij acteurs dichter bij elkaar kunnen komen.

De kleine vertraging bij de opnames zal geen impact hebben voor de geplande uitzenddatum: seizoen drie van "Dertigers" wordt nog steeds in het voorjaar van 2021 verwacht. "Heel fijn dat we opnieuw mogen draaien", reageert actrice Kim Van Oncen, Saartje in "Dertigers" bij Marathonradio op MNM. "Het zal er anders aan toe gaan dan we gewend waren. Maar nu we allemaal in bubbels van 10 mogen zitten, is er weer veel mogelijk. Als we privé allemaal wat voorzichtig en verantwoordelijk zijn, dan kunnen we in die groep van 10 ons werk doen."

We mogen opnieuw met één persoon close contact hebben. Ik weet al met wie dat in mijn geval zal zijn.

Kim Van Oncen, Saartje in "Dertigers"

In de reeks "Dertigers" spelen relationele perikelen een niet onbelangrijke rol in het scenario. En dat zal in het nieuwe seizoen waarschijnlijk niet anders zijn. "In die bubbel van 10 mag je met één persoon closer contact hebben. Ik weet al met wie dat in het geval van mijn personage Saartje zal zijn, maar dat mag ik nog niet zeggen", aldus Kim Van Oncen. Dat er gekust zal worden in de nieuwe reeks van "Dertigers", is wel een zekerheid, bevestigt Van Oncen. “Met één persoon, weliswaar. De Marc (Van Ranst, viroloog, red.) heeft gezegd dat het mag, dus dan is het ok. In de VTM-reeks "Familie" gebeurt het ook zo bij de opnames van de nieuwe afleveringen.”

Ook opnames "Loslopend wild" kunnen hervatten

Intussen is ook de ploeg van het humoristische programma "Loslopend wild" opnieuw van start gegaan. Voor de coronacrisis waren de opnames voor het vijfde seizoen al gestart. De voorbije maanden lag de productie stil. Na de doorstart gelden de gekende veiligheidsmaatregelen: ofwel houden de acteurs afstand van elkaar, ofwel dragen ze tijdens de scène om beurten een mondmasker (zie foto).

De crew achter de schermen draagt ook altijd mondmaskers of werkt achter plexiglas. Daarnaast wordt er voldoende alcoholgel voorzien op de set en wordt al het materiaal geregeld ontsmet. Onder andere acteurs Lucas Van den Eynde en Els Olaerts (zie foto) hebben al op de set gestaan tijdens de eerste draaidag na de doorstart.  Acteurs Eva Binon en Patrick Vervueren hebben ook al scènes opgenomen. Zij zijn in het echte leven een koppel en hoeven dus geen afstand te houden op de set. 

Komende donderdag 18 juni is er een videoconferentie over de stand van zaken en de toekomstperspectieven in de audiovisuele sector in Vlaanderen. "Loslopend wild" zal er als voorbeeld besproken worden, want het is de eerste mediaproductie die buiten een studio wordt opgenomen, en nu na de coronacrisis een doorstart maakt.

Meest gelezen