Radio 2

Privémuseum in Uikhoven opent de deuren: “Ik heb 1,5 jaar alles verzameld over de brandweer”

Museum De Nostalgie in Uikhoven (Maasmechelen) start vandaag met een thematentoonstelling. Elk jaar gaat de expo over een ander onderwerp en dit jaar is de brandweer aan de beurt. 

De start van de tentoonstelling is een klein beetje uitgesteld. Normaal wilde Ivo Smeets zijn museum op erfgoeddag in april openen. Maar geen enkel museum heeft toen bezoekers kunnen ontvangen door de coronacrisis. Vandaag is het eindelijk wel zover.

Elk jaar gaat de tentoonstelling over een ander onderwerp, deze keer is de brandweer aan de beurt. Ivo Smeets: “Ik heb zelfs materiaal over de brandweer uit 1850. Zo’n anderhalf jaar lang ben ik bezig geweest met alles te verzamelen.”

Erfgoeddag

Het privémuseum van Ivo Smeets zal door de coronacrisis ook langer het thema brandweer hebben. “Normaal gezien zouden op Erfgoeddag twee maanden geleden hier mensen rondlopen in brandweerkostuum”, lacht Ivo. “Maar wees gerust, volgend jaar op 25 april lopen die mannen hier wél rond.” Het museum De Nostalgie in Uikhoven is alleen op afspraak te bezoeken.

Meest gelezen