Radio 2

Taxichauffeurs niet welkom in aankomsthal luchthaven Zaventem

Taxichauffeurs mogen hun klanten niet meer opwachten in de inkomhal van de luchthaven van Zaventem. Door de coronamaatregelen zijn enkel personeel en reizigers daar welkom. En dat vinden ze erg jammer. 

Het is een bekend beeld in de luchthaven van Zaventem. Taxichauffeurs die met een bordje of een Ipad hun klanten opwachten van overal ter wereld. Dat beeld zal de komende tijd niet meer te spotten zijn op Brussels Airport. De luchthaven heeft besloten om enkel nog personeel en reizigers toe te laten. "Om de sociale afstand zo veel mogelijk te waarborgen moet het aantal mensen in de luchthaven beperkt blijven tot wie daar noodzakelijk moet zijn”, zegt Ihsane Chioua Lekhli van Brussels Airport. “We hebben zeker begrip voor het feit dat de taxichauffeurs hun werk moeten kunnen doen en klanten kunnen ophalen, maar dat hoeft niet in de aankomsthal te gebeuren.”

Nu is het nog kalm, maar als het drukker wordt, gaat het een groter probleem zijn

Maar daar zijn de taxichauffeurs het niet mee eens. "Normaal sta je klaar met de naam van de klant en zie je elkaar meteen. Nu moeten we allebei langer zoeken. Het is ingewikkelder," zegt een vrouwelijke chauffeur. Ook haar mannelijke collega staat haar bij. "Nu is het nog kalm, maar als het drukker wordt, gaat het een groter probleem zijn." Een ander chauffeur denkt ook al verder. "Op dit moment is het nog aangenaam weer, maar ik kan me voorstellen dat dat minder aangenaam is als het frisser wordt." 

Meest gelezen