De Spaanjerd

Toeristen uit het buitenland zijn opnieuw welkom in Limburg: uitbater jachthaven De Spaanjerd is opgelucht

Vanaf vandaag zijn de grenzen echt open. In Jachthaven De Spaanjerd in Kinrooi zijn ze opgelucht dat ze hun vele Nederlandse en Duitse bezoekers en klanten weer kunnen ontvangen.

Tot nog toe mochten buitenlanders niet naar België komen om hier te blijven logeren. Dat was een probleem voor veel campings en jachthavens in Limburg, want hier komen veel toeristen uit Nederland en Duitsland. Dat is ook het geval in jachthaven De Spaanjerd in Kinrooi.  70% van hun klanten komen  van over de grens. Koen Prikken van De Spaanjerd: “Hier in deze regio zijn altijd veel mensen uit Nederland en Duitsland. De coronamaatregelen hebben voor problemen gezorgd voor veel mensen en handelaars hier. We zijn heel content dat alles vanaf vandaag opnieuw zijn normale gang kan gaan.”

Financiële kater

De coronacrisis heeft voor een financiële kater gezorgd in de jachthaven. “Mensen betalen pas op het moment dat ze effectief naar hier komen”, zucht Koen Prikken. “We houden er rekening mee dat 15 à 20% van onze jaaromzet verloren is. Het wordt een zware dobber om dat de komende jaren recht te trekken.”

Meest gelezen