Getty Images

Voetbalclub Excelsior F.C. Essen in financiële problemen "We zijn al enkele tienduizenden euro's misgelopen"

Sportclub Excelsior F.C. Essen kampt met financiële problemen. Die zijn te wijten aan de coronacrisis. "Wij hebben het moeilijker dan andere clubs, omdat we onze eigen infrastructuur beheren", vertelt penningmeester Francis Vanrusselt aan Radio 2 Antwerpen.

Door het coronavirus konden een tijdlang geen sportactiviteiten doorgaan. Dat heeft een invloed op de financiële middelen van sportclubs. "Onze drie hoofdinkomsten zijn de kantine, het lidgeld en competities. Die inkomsten zijn weggevallen en we kampen met een verlies van enkele tienduizenden euro's", vertelt Vanrusselt.

Ook andere voetbalclubs zijn inkomsten kwijt. Heel wat sportclubs in onze provincie vragen nu extra financiële steun. Toch is de situatie bij Essen ernstiger. "We beheren onze eigen infrastructuur. Dat betekent dat de vaste kosten zijn blijven doorlopen. Dat is een extra kost waar andere clubs minder mee geconfronteerd worden".

De omstandigheden dwingen ons om inkomsten te verhogen en lasten te verlagen
Francis Vanrusselt

Om uit de kosten te geraken is het bestuur van Excelsior F.C. Essen nu op zoek naar oplossingen. "Onze doelstelling is om jong en oud voetbalplezier te laten beleven aan de laagst mogelijke kost. Maar de situatie en de omstandigheden dwingen ons misschien om inkomsten te verhogen en lasten te verlagen", vertelt Vanrusselt.

Hoop op steun

De penningmeester hoopt op hulp van de overheid. "Veel voetbalclubs gaan het moeilijk krijgen. Daarom hopen we op ondersteuning van de gemeente, Vlaanderen of van de overheid", zo klinkt het.

Meest gelezen