Eerste koers sinds coronacrisis wordt in Dikkebus gereden

Vanaf juli mag er weer gekoerst worden op de weg. En in Dikkebus, bij Ieper, laten ze er geen gras over groeien. Daar zal op 1 juli al een wedstrijd gereden worden, de allereerste van het land sinds de lockdown. 

De eerste koers sinds de lockdown zal in Dikkebus gereden worden, bij Ieper. Het is een wedstrijd voor nieuwkomers en junioren, georganiseerd door "Ertevoedekoers". De organisatoren zijn blij, al wordt het ook wel spannend. "Het voelt een beetje als herboren worden", zegt één van hen, Sylviane Desodt. "Dit is waar iedereen naar uitgekeken heeft, zowel renners als toeschouwers. Maar nu moet alles nog klaar geraken. We zijn een groep van 7 wielergekken die de koers in Vlamertinge in stand willen houden. Vorig jaar was ze al niet kunnen doorgaan. Dus toen we hoorden dat er vanaf juli weer gekoerst kon worden, wilden we graag kijken wat er mogelijk was. We hebben toestemming gevraagd aan de stad en gisteren toestemming gekregen. Het wordt dus kort dag. Maar ik heb er alle vertrouwen in."

Geen koers als anders

Het hele coronaverhaal maakt wel dat de wedstrijd anders dan anders zal verlopen. "Cycling Vlaanderen heeft ons al wat richtlijnen gegeven", vertelt Sylviane, "ze raden onder meer aan om coronastewards in te schakelen, vooral voor bij de inschrijvingen en bij de aankomst. Binnenkort hebben we een vergadering waarbij we extra uitleg zullen krijgen over die richtlijnen. Maar we rekenen ook wel wat op het gezond verstand van de deelnemers en toeschouwers."

Meest gelezen