Gent zet hele zomer camera's in tegen coronadrukte

Stad Gent voorziet deze zomer 16 extra camera's om erop toe te zien dat er geen grote groepen samenkomen op 1 plek. De camera's komen er op vraag van de politie. "Er zal meer binnenlands toerisme zijn door de coronacrisis, ook naar Gent."  

"We denken dat de publieke ruimte in de maanden juli en augustus veel meer gebruikt zal worden", zegt  korpschef Filip Rasschaert. "Mensen zullen door de coronacrisis vermoedelijk meer in eigen land blijven en misschien ook sneller op uitstap naar Gent komen. Je kan het een beetje vergelijken met de maatregelen die we normaal gezien tijdens de Gentse Feesten nemen.” 

Locaties onbekend

De camera's zullen op 12 plaatsen in de stad opgesteld worden. De exacte locaties worden niet bekend gemaakt, maar het gaat vooral om toeristische trekpleisters, plaatsen met veel horecazaken én plekken waar veel mensen voorbij komen. "Via de camerabeelden kunnen we, bij een melding, meteen kijken hoe de situatie op het terrein is. Het is dus niet zo dat er constant iemand de beelden zit te bekijken. De camera's laten ons vooral toe de situatie snel goed in te schatten als we gealarmeerd worden", zegt Rasschaert. De hele zomer zijn er extra politiemensen voorzien in Gent. 

Ook extra sluikstortcamera's

Gent lijkt almaar vaker voor camera's te kiezen om overlast aan te pakken. De vorige bestuursperiodes hield de stad die boot altijd af. Sinds vorig jaar zijn er ook 2 sluikstortcamera's om overtreders op te sporen, de stad zet er nu 3 extra voor in.  Daarnaast zijn er ook heel wat camera's om toe te zien op het circulatieplan en de lage-emissiezone. In de volkswijk Brugse Poort zijn er dan weer 2 camera's die er overlast moeten voorkomen. 

kasto80

Meest gelezen