foto: Margo Tilborghs

Bouwvakkers in Kalmthout scheren haar af uit solidariteit met collega die door chemo kaal wordt: "Hartverwarmend"

In Kalmthout hebben de bouwvakkers van het bedrijf Jos Dejongh hun haar afgeschoren. De reden daarvoor is hartverwarmend. Hun collega Kris Elst heeft kanker en verloor zijn haar door de chemo. Om zich solidair te tonen met hun zieke collega, schoren ze allemaal hun haar af, vertelden ze bij Radio 2 Antwerpen.

Negen bouwvakkers van bouwbedrijf Jos Dejongh in Kalmthout lopen sinds kort met een frisse coupe rond. Beter nog, ze zijn kaal want ze schoren allemaal hun haar af. En dat deden ze om hun zieke collega een hart onder de riem te steken.

"Kris Elst is een toffe jonge collega. Hij begon te sukkelen met zijn rug en heupen tot hij plots het bericht kreeg dat hij kanker had. Dat kwam vrij hard bij ons binnen. Wij wilden een selfie maken en die naar Kris sturen. Kris had intussen zelf een foto op facebook gezet met zijn kaal hoofd. Zo kregen wij het idee om hetzelfde te doen. Voor mij lag dat voor de hand want ik ben al kaal", zegt collega Patrick Cools lachend in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen.

Na het werk gingen de collega's de foto bij Kris thuis afgeven. Hij vindt de geste van zijn collega's hartverwarmend. "Het is heel pakkend. Ze zijn mij thuis komen verrassen met hun nieuwe coupe. Ik had dat totaal niet verwacht."
Lees verder onder foto

Momenteel gaat het relatief goed met Kris. Hij volgt nog altijd chemotherapie maar is niet meer al te ziek.

"Kris is een heel aangename gast, hij ligt heel erg goed in de groep. Iedereen van het bedrijf was erbij. Dat zegt genoeg", aldus nog zijn collega Patrick Cools.

Meest gelezen