Videospeler inladen...

"Karrewiet zomert": Jeugdjournaal brengt nieuws op kindermaat nu ook tijdens de zomervakantie

Jeugdjournaal Karrewiet pakt uit met 'Karrewiet Zomert', nieuws op kindermaat tijdens de zomervakantie. Traditiegetrouw is Karrewiet tijdens de zomermaanden enkel digitaal terug te vinden, maar daar komt nu dus verandering in. En dat is nog niet alles, want Karrewiet is ook op zoek naar kinderen die deze zomer weerman of -vrouw willen zijn.

We kunnen de zomer bijna proeven en voor de jongsten onder ons betekent dat dat de zomervakantie voor de deur staat. Het jeugdjournaal Karrewiet - te zien op de kinderzender van de VRT, Ketnet - schakelt dan traditiegetrouw over naar een uitsluitend digitaal nieuwsaanbod op ketnet.be. Maar met 'Karrewiet Zomert' kunnen kinderen deze zomer nu toch ook op televisie naar het journaal op hun maat kijken. 

Sinds 2002 brengt Karrewiet het hele jaar door groot en klein nieuws over wat er bij ons en in de wereld gebeurt. De coronacrisis heeft extra duidelijk gemaakt hoe belangrijk duiding en informatie op kindermaat zijn. Aangezien nieuws ook niet in de zomermaanden stopt, wil Karrewiet nu zowel online als op televisie kinderen informeren. 'Karrewiet Zomert' is vanaf woensdag 1 juli elke weekdag om 17.50 uur op Ketnet en Ketnet.be te bekijken.

Karrewiet-reporters Jelle en Mariam zijn alvast erg enthousiast: "Nieuws stopt nooit. Ook niet in de zomer. Daarom willen we kinderen op een leuke, speelse manier laten weten wat er in de wereld gebeurt. Dat deden we de voorbije zomers altijd al online, maar we willen het nieuws nu ook echt zelf kunnen vertellen vanuit onze vertrouwde Karrewiet-studio. Zo zijn de Ketnetters altijd helemaal mee."

Lees verder onder de foto. 

Karrewiet-weerman/vrouw gezocht

Om 'Karrewiet Zomert' helemaal bijzonder te maken, zijn Jelle en Mariam ook op zoek naar kinderen die het weerbericht willen presenteren. Elke dag krijgt een nieuwe Karrewieter de kans om de weersvoorspellingen te brengen, en dat de hele zomervakantie lang. Ketnetters tussen de 10 en 12 jaar kunnen zich tot en met dinsdag 30 juni kandidaat stellen via Ketnet.be. Mariam en Jelle gingen al langs bij weerman Frank Deboosere voor enkele tips:

Videospeler inladen...

Meest gelezen