HANS PUT

Megagroot magazijn voor Belgisch leger op industrieterrein van Beringen

Op het industrieterrein Ravenshout in Beringen staat sinds kort een erg groot magazijn, gebouwd door Katoennatie. Dat magazijn is bestemd voor het Belgische leger en zal dienst doen als opslagplaats. 

Katoennatie heeft langs de Industrieweg in Beringen een enorm groot magazijn gebouwd. Een magazijn waar het leger al zijn voorraden in zal onderbrengen. Het gaat dan om allerlei soorten goederen, maar niet om gevoelig militair materiaal zoals munitie en wapens. Katoennatie zal voor de distributie zorgen en heeft daarvoor een contract met Defensie voor 12 jaar.  

Veel kandidaten voor resterende industriegrond

Nu is er nog zowat 20 hectare onbebouwd op het industrieterrein Ravenshout Noord. Maar bij de stad Beringen hebben zich al meer kandidaten aangediend dan er plaats is. Het stadsbestuur kan dus kiezen welke bedrijven ze wil aantrekken, zegt schepen Werner Janssen: "Voor deze 20 hectare zijn we op zoek naar kleinere bedrijven. We willen weten wat ze gaan doen en hoeveel mensen ze gaan tewerkstellen. Het ligt ook aan het kanaal, dus we zoeken ook bedrijven die daar gebruik van maken, om zo minder vrachtwagens op de weg te krijgen."

Meest gelezen