Belga - Hatim Kaghat

Mogelijk gesjoemel met valse volmachten bij verkiezingen in Jette

De federale gerechtelijke politie van Brussel voert een onderzoek naar mogelijke valse volmachten die gebruikt zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 in Jette. Dat schrijft de krant La Dernière Heure. De politie heeft de lijst van MR en Open VLD in het vizier.

De woordvoerder van het Brusselse parket, Denis Goeman, bevestigt dat er een onderzoek loopt naar valse volmachten. Volgens La Dernière Heure zou het gaan over een tiental volmachten uit een woonzorgcentrum waar een MR-kandidate actief is, die intussen schepen in Jette is. Op sommige vomachten zou enkel een kruisje hebben gestaan in plaats van een handtekening. Ook zouden een reeks medische getuigschriften binnengebracht zijn voor die periode.

Schepen geeft geen commentaar

Op dit moment is er officieel nog geen verdachte geïdentificeerd. De schepen waarover het mogelijk gaat, wil voorlopig niet reageren op het onderzoek. "Ik heb geen commentaar, want ik ben nog niet verhoord. Iedereen die verhoord is, zegt me dat er geheim van onderzoek was. Ik wacht dus mijn beurt af", zegt de schepen.

Meest gelezen