Ontmoetingscentrum Molenhuis in Diest wordt vernieuwd

In Molenstede bij Diest krijgt het ontmoetingscentrum het Molenhuis een nieuwe vleugel met een sporthal en een cafetaria.

De vroegere sportzaal van het Molenhuis in Molenstede wordt omgevormd tot een evenementenzaal. "Daarnaast komt er een nieuwe sportaccomodatie die meer mogelijkheden biedt voor de sportbeoefenaar", zegt voorzitter André Gijbels van de vzw die het Molenhuis beheert. "Daar wordt ook een cafetaria in ondergebracht."

"In de nieuwe sporthal  zullen meer sporten aan bod kunnen komen.  Er zal meer ruimte zijn voor de plaatselijke volleybalclub, want die moest al uitwijken naar een andere locatie.  Er is ook belangstelling voor minivoetbal en zaalvoetbal.  En daarnaast komt er ook een bewegingszaal en die kan gebruikt worden voor turnen, dans en ballet", zegt André Gijbels nog. Men hoopt met de nieuwe sporthal eind oktober of begin november klaar te zijn. 

In het vernieuwde Molenhuis is ook plaats voor een cafetaria.  "De mensen die er komen vergaderen of sporten, kunnen rustig een pintje drinken," zegt schepen Monique De Dobbeleer.  Ook de mensen van het dorp zijn er welkom, want in Molenstede is er geen enkel café meer, voegt de schepen er nog aan toe.  

"Daarnaast krijgt de feestzaal nieuwe mogelijkheden. De vloer wordt vernieuwd, ook het podium wordt aangepakt en er is een uitgebreide keuken. En dat biedt perspectief voor de organisatie van allerlei evenementen", besluit André Gijbels van het Molenhuis.

Meest gelezen