Op- en afritten douaneparking E34 in Postel nu definitief afgesloten

De op- en afritten van de E34 aan de douaneparkings in Postel, worden definitief afgesloten. Zo willen de gemeente Mol en het Agentschap Wegen en Verkeer iets doen tegen het sluipverkeer dat de snelweg oprijdt, waar dat niet mag.

Tot voor kort waren er veel chauffeurs die de verbodsborden negeerden, en de verbindingsweg namen naar de douaneparkings naast de E34 in Postel. Dat sluipverkeer veroorzaakte overlast in de woonwijken in de buurt. En daarom worden die toegangswegen nu ook fysiek afgesloten. Ze blijven wel nog toegankelijk voor de hulpdiensten. Wie de weg toch nog gebruikt, riskeert een forse boete.

Het gaat om toegangsweggetjes die verbonden zijn met de douaneparkings aan de grens in beide rijrichtingen en die volgens Mol gebruikt worden om de autosnelweg op te rijden of te verlaten. Ondanks de verbodsborden met uitzondering van plaatselijk verkeer, werden de toegangswegen massaal gebruikt. 

Onlangs werden de toegangswegen tijdelijk fysiek afgesloten voor asfalteringswerken aan de nabije Reuselseweg. Mol en AWV zien nu de kans schoon om het probleem voor eens en voor altijd te verhelpen. Ze zullen de tijdelijke barrières zo snel mogelijk vervangen door definitieve afsluitingen.

Wie de fysieke afsluitingen alsnog zou verplaatsen en de verkeerssignalisatie zou negeren, riskeert voortaan een stevige boete. Aan Belgische zijde kan je als alternatief de op- en afritten van Retie-Arendonk gebruiken, aan Nederlandse zijde is er de afrit Hapert.

Meest gelezen