Maldegems Sint-Annapark krijgt Parijse allure, "we wanen ons in Le Jardin Du Luxembourg"

Sinds deze ochtend staan er in het Sint-Annapark in centrum Maldegem 50 rode en gele stoeltjes. Rood en geel zijn dan ook de kleuren van Maldegem. De gemeente liet zich inspireren door de oude metalen stoelen die in  ‘Le Jardin Du Luxembourg’ in Parijs staan.

De vintage stoelen staan verspreid doorheen het park. "De bezoekers en voorbijgangers kunnen ze vrij gebruiken en samenzitten. Weliswaar volgens de coronanomen", vertelt burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) in Start Je Dag van Radio 2 Oost-Vlaanderen. "We merken nu al dat dit park veel meer gebruikt wordt dan vroeger en daar zit corona wel voor iets tussen", vermoedt Van Hulle.

Als de duizendpoten, maar geen pootjes krijgen…

"We noemen het project 'de duizend poten van Maldegem' omdat we op termijn 250 stoelen willen aankopen. Samen zijn dat duizend pootjes", legt Van Hulle uit. "We hopen dat onze stoelen, onze duizend pootjes, dan ook geen pootjes krijgen en gestolen worden. Vandaar dat we als proef starten met 50 stoelen. Maar we gaan uit van een goede sociale controle zodat het een prachtig project wordt."

Ook in de deelgemeenten

Het is de bedoeling om de rust van het park te bewaren. Daarom komen er geen drank- of andere kraampjes. "Als dit hier lukt zouden we het graag uitbreiden naar de andere parken en groene zones in de deelgemeenten van Maldegem", aldus de burgemeester.

Zo zien de stoeltjes er uit in de ‘Jardin du Luxembourg’ in Parijs, een klassiek zeventiende-eeuws park.

Peter Unger
kasto80

Meest gelezen