Alexander Dumarey

Planeet Frank: onze weerman over het droge Vlaanderen, het drinken van zeewater en een nieuwe ijstijd

Voor veel mensen is België nog altijd het regenland bij uitstek. Maar de voorbije jaren sloeg de droogte toe. En dat hebben we gemerkt: er kwamen tientallen vragen binnen, die met regen en water te maken hebben. Voor wie dorst naar antwoorden, is er goed nieuws. Dit is de vijfde planeet Frank. Met verrassende cijfers, ongezouten meningen en straffe specialisten. Christine Van Tichel verzorgde de montage.

Beluister deze aflevering van Planeet Frank hier:

Luister ook naar deze en andere afleveringen van Planeet Frank op:

Het regende vragen over alle mogelijke soorten water, de voorbije weken. Regent het nu veel of weinig, in Vlaanderen? Er zijn toch heel veel regendagen in ons land? Waar is al die regen naar toe? Wat met ons drinkwater? Kunnen we niet beter het zeewater ontzilten? En hoe zit dat met het zoete smeltwater van de poolkappen? Zal dat de Warme Golfstroom niet doen stilvallen? Zijn we misschien toch op weg naar een nieuwe ijstijd?

De antwoorden krijg je in de vijfde aflevering van Planeet Frank. Dat is meteen ook de laatste van dit seizoen. Maar in september komen we terug. Uw vragen over het klimaat en het weer, blijven dus welkom. U kan ze stellen via planeetfrank@vrt.be, via sociale media met #planeetfrank. Of u kan het formulier hieronder invullen.

Meest gelezen