BELGA/DOPPAGNE

Jongen uit Willebroek die naaktfoto's van ex-vriendin online gooide, krijgt voorlopig geen straf

Een jongeman uit Willebroek heeft opschorting van straf gekregen voor het posten van naaktfoto's van zijn ex-vriendinnetje. Die had hij op school leren kennen. Toen het uit geraakte, postte hij naaktfoto's van haar op het intranet van de school. 

Het meisje had jaren geleden als 14-jarige een relatie met de jongeman uit Willebroek.  Ze stuurde hem toen ook enkele naaktfoto's. Wanneer ze de relatie verbrak, bleef hij haar achtervolgen. De situatie escaleerde toen het meisje een nieuw vriendje kreeg en het contact met hem volledig verbrak. Uit wraak gooide hij de naaktfoto's op het intranet van de school in Bornem waar ze beiden opzaten. De jongen zei eerst dat iemand anders die foto's op het net had gezet maar gaf de feiten uiteindelijk toch toe.

Schuldbesef

"Intussen beseft hij heel goed wat hij heeft aangericht en dat die feiten strafbaar zijn", zei zijn advocate Liesbeth De Vleeschouwer. "Ik vraag een probatieopschorting zodat hij zijn jobkansen in de toekomst gaaf houdt met een blanco strafregister". De rechtbank had daar wel oren naar en gaf de jongeman (19) de gunst van de opschorting. Indien hij gedurende drie jaar geen strafbare feiten pleegt, krijgt hij dus geen straf. 

Meest gelezen