Google Maps

Rijstrook minder aan Westland Shopping Center in Anderlecht

De Sylvain Dupuislaan in Anderlecht doet het tegenwoordig met één rijstrook minder. Die is vervangen door een busstrook en fietspad. Het Gewest wil zo meer ruimte geven aan het openbaar vervoer en zwakke weggebruikers. Maar daar is niet iedereen blij mee.

Bij Bruzz zegt Eric Devlamijnck, directeur van het Westland Shopping Center, dat de nieuwe verkeerssituatie op de Sylvain Dupuislaan klanten wegjaagt. Net nu het shoppingcenter uit een crisis probeert te komen. Op de laan zijn in elke rijrichting een rijstrook verdwenen voor bussen en fietsers. Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Susanne Mueller-Huebsch zegt dat de kleinere opkomst van klanten in het shoppingcenter aan iets anders ligt. “Het Westland Shoppincenter is op dit moment aan het verbouwen, dus daar zijn sowieso minder klanten. Binnen is er bijvoorbeeld geen airco, het is dus helemaal niet zo uitnodigend om daar nu naartoe te gaan. “

Overleg

Toch staat het gemeentebestuur open voor aanpassingen omdat het verdwijnen van een rijstrook wel voor meer files zorgt. “We willen mensen aanmoedigen om de auto thuis te laten, en met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Of een combinatie van de twee. Onze wegen zijn niet gebouwd voor zoveel auto’s, we mogen niet teruggaan naar de situatie zoals ze vroeger was. Maar het klopt dat we wel aanpassingen moeten doen om het bestaande verkeer vlotter te laten rijden. Zo hebben we de lichten al bijgesteld. In september volgt er nog meer overleg met de buurt.”

Meest gelezen