Radio 2

Schrijnwerker uit Vladslo verstevigt gevel nadat er 4 keer een auto door reed: "De laatste keer heb ik het bijna niet overleefd"

Schrijnwerker Noël Devreker uit de Kortewildestraat in Vladslo neemt geen risico meer. Hij laat zijn gevel grondig verstevigen nadat er al 4 keer een auto door reed. De laatste keer reed een zware pick-up zijn kantoor binnen. Hij was gelukkig net even de kamer uit. 

Een fundering van 20 centimeter met ijzeren staven met daar bovenop een betonnen sokkel en dan nog eens de eigenlijke gevel ervoor. Noël laat niks meer aan het toeval over nadat er eind april een zware pick-up door zijn gevel reed. "Zo zit ik tenminste beschermd", zegt hij. De auto kwam uit de Werkenstraat, die ligt tegenover zijn kantoor. Maar de bestuurder had niet op tijd gezien dat hij aan een T-kruispunt kwam. Toen de pick-up zich door de gevel boorde was Noël nog maar enkele seconden de kamer uit.

(lees verder onder de foto) 

Het ongeval is geen alleenstaand feit. "Het was de vierde keer al dat een wagen zich volledig in de gevel boorde", weet Noël, "en er waren al een tiental kleine botsingen." Ook de stad Diksmuide plant daarom maatregelen. Veel ongevallen zijn te wijten aan te hoge snelheid in de Werkenstraat en bestuurders die te laat het t-kruispunt opmerken, daarom zouden er snelheidsremmende maatregelen komen door een proefopstelling met bloembakken, die de weg versmallen.

Meest gelezen