Videospeler inladen...

Testgroep Duitse toeristen op applaus getrakteerd bij aankomst in Mallorca: "We voelen ons hier goed"

In Palma de Mallorca, op de Spaanse eilandengroep de Balearen, is op 15 juni een experiment gestart met een eerste groep Duitse toeristen. Het gaat om zo'n 10.900 Duitsers die als eersten Spanje binnen mogen, zonder in quarantaine te moeten, nog voor de officiële heropening van de Spaanse grenzen op 21 juni. 

Met dit experiment wil de Spaanse overheid zich optimaal voorbereiden op een eventuele heropflakkering van het coronavirus. De Balearen zijn een erg populaire trekpleister voor de Duitsers, en het toerisme is er hard aan heropleving toe. Dat werd duidelijk toen de eerste reizigers bij hun hotel aankwamen en op een warm applaus  onthaald werden.

Spanje werd zwaar getroffen door COVID-19, met ruim 241.700 besmettingen tot op heden, en meer dan 27.100 dodelijke slachtoffers.

Bekijk hier de beelden vanop de luchthaven van Palma de Mallorca en de aankomst van de allereerste toeristen bij hun hotel:

Videospeler inladen...

Meest gelezen