Na vechtpartij tussen tiental jongeren: "Met camera's willen we voor rust zorgen in Tienen"

De stad Tienen gaat de komende maanden verschillende camera's plaatsen. "Camera's zijn een  hulpmiddel om te kijken of alles rustig is", zegt burgemeester Partyka (CD&V). Gisteren was er op sociale media een filmpje te zien van een tiental jongeren die in Tienen op de vuist gingen. Wat er precies aan de hand was, wordt nu onderzocht. 

Op sociale media is dit weekend een filmpje verschenen van een groep vechtende jongeren op de Grote Markt in Tienen. "We hebben nog geen idee wat er aan de hand was", vertelt burgemeester Katrien Partyka. "We hebben het filmpje ook gezien en de politie heeft zondagavond een oproep binnengekregen. Maar ter plaatse was er niemand te bespeuren, dus we weten niet precies wat er is gebeurd. Op basis van het filmpje hebben we een klacht ingediend tegen onbekenden. En intussen onderzoeken we het filmpje om te zien of we mensen herkennen die we kunnen opsporen. We aanvaarden geen geweld, dus we gaan hier tegen optreden." 

Camera's in de binnenstad

In de meerjarenplanning van de stad Tienen werd al beslist om meer camera's te plaatsen in de binnenstad, die worden de komende maanden geïnstalleerd. "We willen werken met camerabewaking om er voor te zorgen dat we ook zelf over eventuele beelden van vechtpartijen of andere misdrijven beschikken", verduidelijkt Partyka. "Camera's zijn een hulpmiddel om te kijken of alles rustig is. Als er niets verkeerd gaat, is dat niet nodig. Maar mocht dat anders zijn, dan kan de politie live mee volgen of zijn er beelden beschikbaar. "

Meest gelezen