Luc Schellemans samen met zijn vrouw Anita De Prins én zijn verloren trouwring
Radio 2

Agent op rust vindt na 17 jaar trouwring terug: "Plots stond mijn kleinzoon voor de deur met juwelendoosje"

Ex-politieagent Luc Schellemans (59) uit Londerzeel heeft na 17 jaar zijn verloren trouwring terug. De ring lag al jaren in een doos met oude spullen in het politiekantoor van de zone K-L-M waar hij destijds werkte. Tijdens het opruimen stootte iemand op het juweel en de politiezone ging op zoek naar de eigenaar. "Hij gaat nu nooit meer van mijn vinger!"

"In 2000 ben ik meer beginnen sporten omdat ik gewicht wilde verliezen. Ik verloor toen 16 kilogram en ook mijn vingers zijn toen mee vermagerd. Op een koude winterochtend ging ik naar het werk en heb ik mijn handschoenen voor de deur van het commissariaat uitgetrokken. Ik vermoed dat ik mijn ring toen verloren ben op straat," vertelt Schellemans.

De politiezone K-L-M vond begin deze week tijdens het opruimen een doos met allerlei spullen. In die doos zat ook de trouwring van Luc. De politie verspreidde de foto's via haar Facebookpagina in de hoop de eigenaar terug te vinden. (lees verder onder de foto)

Facebookpagina Politiezone K-L-M

Zelf had Luc de oproep op Facebook nog niet gezien. "Gisteren stond plots mijn jongste dochter voor de deur, samen met mijn kleinzoon. Hij had een juwelendoosje vast en zei: "Opa dat is voor jou." Vrienden van mijn dochter hadden de foto's gezien en haar gecontacteerd.

Onvervangbare ring

Vermoedelijk vond iemand de ring destijds terug en bezorgde de ring aan het politiekantoor. Daar is de ring al die jaren blijven liggen. "Ik denk dat hij toen op straat is gevallen, want je ziet een aantal krasjes. Daarom denk ik dat er auto's over de ring zijn gereden." Nu hij de ring terug heeft, wil Luc hem altijd blijven dragen. "Ik heb de ring meteen om mijn vinger geschoven en ik doe hem niet meer uit. Ik ben de ring nooit vergeten, maar ik wilde geen nieuwe. Dit is mijn eerste en enige trouwring, gezegend in de kerk, zoiets kan je niet vervangen. Ook mijn vrouw is dolgelukkig."

Meest gelezen