Foto: Radio 2

Wolkbreuk zet E40 onder water bij Wetteren, ook wateroverlast in Noorderkempen

Vanavond is de E40 na een felle wolkbreuk onder water komen te staan tussen Wetteren en Erpe-Mere. Dat meldt de federale politie. Eerder vanavond zette een felle regenbui enkele straten onder water in Turnhout, Vosselaar en Merksplas.

Volgens de politie en Touring Mobilis bemoeilijkte de wateroverlast het verkeer op de E40.

Lees verder onder de tweet.

In de loop van de avond was er ook wateroverlast in Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Wetteren en Ninove.

Eerder vanavond heeft een korte maar hevige regenbui verschillende straten in de Noorderkempen onder water gezet. Dat was het geval in Vosselaar en Merksplas. De meeste problemen waren er in Nieuwstad en enkele omliggende straten in Turnhout. Op sommige plaatsen stond er 20 tot 30 centimeter water in de straat. Een ondergrondse garage met bergingen liep ook onder, net als de liftkoker.

Het is voor de bewoners de derde keer dat Nieuwstad blank staat.

Meest gelezen