Zestig nieuwe flitspalen om zone 30 te controleren in Brussels Gewest

Het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest gaat 60 nieuwe flitspalen aankopen en er komen ook 40 verplaatsbare camera's bij. Die zullen vanaf 1 januari 2021 ingezet worden als de zone 30 ingevoerd wordt in het hele Brussels Gewest.

Vanaf volgend jaar geldt in heel het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Enkel op belangrijke, grote verkeersassen zal je sneller mogen rijden. Om de snelheidsbeperking te controleren koopt het Brusselse Gewest 40 nieuwe camera's en 60 flitspalen aan. Inge Paemen van Brussels Mobiliteit: "We gaan niet enkel handhaven, maar we gaan ook sensibiliseren. Voor de hardleerse bestuurders moeten flitspalen en camera's aangeschaft worden om de snelheid te controleren." De flitspalen zullen vanaf 1 januari 2021 actief zijn.

Infrastructuur

Daarnaast zal het Brusselse Gewest ook de infrastructuur aanpakken. "Wij hebben de gemeenten opgeroepen om voorstellen te doen om de infrastructuur aan te passen aan de de lagere snelheid", aldus Inge Paemen. "Verschillende gemeenten zijn daarop ingegaan en we zijn nu aan het kijken welke maatregelen we daarvan kunnen uitvoeren, wanneer en op welke manier we dat dan zullen doen. "

De infrasructuurwerken zullen niet van de ene op de andere dag gebeuren. "Er zullen geleidelijk ingrepen gedaan worden zodanig dat de snelheid beperkt zal worden", zegt Inge Paemen nog. Voorbeelden van ingrepen zijn vluchtheuvels of Berlijnse kussens, een soort snelheidsdrempel waar fietsers gewoon kunnen langsrijden. 

 

 

Meest gelezen