Amerikaanse populaire donutketen blaast openingsactie in Antwerpen vroegtijdig af: boze reacties van vroege klanten

Dunkin' Donuts, dat vanmorgen zijn eerste Belgische vestiging opent in Antwerpen, heeft een openingsactie gisterenavond vroegtijdig afgesloten. De eerste 100 klanten vanaf 7 uur zouden een jaar lang gratis donuts krijgen. Maar die begonnen al vanaf gisteren aan te schuiven. De politie heeft het bedrijf gevraagd om in te grijpen en dat heeft de eerste 100 dan gisteren al geregistreerd en laten vertrekken. Vandaag kunnen ze hun donuts ophalen. Daarop wordt boos gereageerd door mensen die vanmorgen vroeg naar de winkel op de De Keyserlei trokken.

De Amerikaans donutketen Dunkin' Donuts wilde de opening van zijn eerste Belgische vestiging in Antwerpen vieren met een cadeau aan de grootste liefhebbers. De eerste 100 klanten zouden een jaar lang gratis donuts krijgen. De zaak, aan de De Keyserlei, ging om 7 uur vanmorgen open, maar gisteren daagden de eerste klanten al op om te kamperen.

Omdat zulke samenscholingen nog altijd verboden zijn wegens het coronavirus, heeft de politie ingegrepen, vertelt Robert Fava, de manager van de vestiging: "De geïnteresseerden moesten zich melden bij de beveiliging, de nodige formulieren invullen en gaan wachten. Dat waren er al snel meer dan 100. Toen is de politie komen zeggen dat ze niet wilde dat die mensen bleven overnachten omwille van de veiligheid. De politie heeft die mensen dan naar huis gestuurd en vandaag komen ze hun gratis donuts afhalen."

Boze reacties

Alleen op de Instagrampagina kondigde de vestiging aan dat de actie afgesloten was. Maar dat had duidelijk niet iedereen gezien. Vanmorgen rond 5.30 uur stonden er alweer 10 tot 20 donutliefhebbers voor de deuren van de zaak.

Er waren dan ook boze reacties te horen: "Ik sta hier al vanaf 6 uur en ineens hoor ik dat de eerste 100 er gisteren al waren. Maar online staat dat natuurlijk niet en dat vind ik echt schandalig", zegt een meisje. "In het reglement staat ook dat de bon vervalt, als je de rij verlaat", zegt een jongeman. "Blijkbaar telt dat niet wegens de coronamaatregelen, maar dat is dikke zever." 

Meest gelezen