© Cor Vos Fotopersburo-Video ENG Postbus 210 3190 AE Hoogvliet Nederland 0653119028 -www.corvospro.com fotodesk@corvospro.com

Eddy Merckx wordt 75 jaar: "Ik kan nog steeds fietsen, dat is het belangrijkste"

Levende wielerlegende Eddy Merckx viert vandaag zijn 75ste verjaardag. Op deze speciale dag maakt Merckx tijd voor zijn twee grootste passies: fietsen en zijn familie.

"Afhankelijk van het weer gaan we een fietstocht maken met mijn ploegmaats van vroeger", vertelt Eddy op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "En 's avonds gaan we lekker gaan eten met de kinderen, kleinkinderen en vrienden. Maar niet met meer dan tien personen hoor. De coronamaatregelen respecteren we nog altijd."

In oktober 2019 belandde "de kannibaal" in het ziekenhuis na een zware val tijdens een fietstocht met vrienden. Hij liep daarbij een hoofdwonde op. "Ik weet eigenlijk niet wat er toen precies gebeurd is en de dokters ook niet", laat Merckx zich ontvallen in De Afspraak. "Ik was gestopt om aan mijn fiets te prutsen, maar voelde mij niet onwel. Ik haalde mijn voet uit de pedaal en van toen af weet ik niets meer. Ik werd wakker in het ziekenhuis van Dendermonde." Intussen gaat het weer beter met Merckx. "Ik mag zeker niet klagen. Ondanks die val, voel ik me goed en ik kan nog steeds fietsen. Da's het belangrijkste."

Bang van corona

Thuisblijven tijdens de coronacrisis vond Merckx niet moeilijk. "Omdat ik besef hoe erg de epidemie is. Op het nieuws hoorde ik de virologen elke dag bezig, ik volgde het op de voet. Gelukkig mochten we wel nog steeds fietsen, weliswaar alleen." Merckx volgde de coronamaatregelen dan ook nauwgezet op. "Ik ben wel bang geweest, ja. Zeker ook voor een aantal vrienden. Ik facetimede elke dag met mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben elkaar maanden lang niet gezien. Toen we onze bubbel mochten uitbreiden naar vier personen, heb ik mijn dochter pas in levenden lijve gezien. Mijn zoon woont met zijn gezin in Canada."

Meest gelezen