Gebouw beiaardschool Mechelen wordt dan toch niet verkocht: stadsbestuur loopt meer dan 2 miljoen euro mis

De stad Mechelen heeft beslist het pand waar de beiaardschool zit, niet te verkopen. Het gebouw aan de Bruul zou verkocht worden als het stadsbestuur een alternatief gebouw voor de beiaardschool vond. Omdat er na een half jaar zoeken nog geen alternatief is, heeft de stad de meerjarenplanning aangepast en beslist om het gebouw niet te verkopen. Stadsbeiaardier Eddy Mariën is opgelucht.

Enkele maanden geleden zette het stadsbestuur het 17de-eeuwse pand te koop en zag het er dus naar uit dat de beiaardschool moest verhuizen. "Bij de opmaak van het meerjarenplan hebben we eerst in eigen patrimonium gezocht welke gebouwen we konden verkopen. Het gebouw van de beiaardschool werd in die lijst opgenomen. We moesten dan wel een alternatief zoeken voor hen. Dat hebben we niet gevonden, dus hebben we besloten het gebouw niet te verkopen", zegt schepen van Gebouwen Koen Anciaux (Open VLD).  

De beiaardschool kan dus toch op dezelfde plaats blijven. "Het is een geweldige locatie", zegt stadsbeiaardier Eddy Mariën. "We hebben een tuin en een beiaardpaviljoen. Voor ons is het een echt paradijs en we mogen blijven in dat paradijs. We zijn dus echt gelukkig."

We lopen nu meer dan 2 miljoen euro mis, maar hopen op andere meevallers

Koen Anciaux

Doordat de verkoop niet doorgaat, loopt het stadsbestuur nu meer dan 2 miljoen euro mis. "Met dat geld zou je een straat kunnen vernieuwen", zegt Anciaux. "Maar we gaan hopelijk andere meevallers hebben zodat we de investeringsplannen kunnen behouden. Er komt geen coronabelasting in Mechelen. De Mechelaar zal deze operatie dus niet voelen."   

Meest gelezen