Videospeler inladen...

Kennedytunnel hele avond onder water: "Afvoer verstopt door slib en afvalresten van werf vlakbij"

Door het hevige onweer is de Kennedytunnel in Antwerpen onder water komen te staan. Urenlang was er verkeershinder. Het water in één tunnelkoker leek maar niet weg te trekken en dat was geen toeval, zo blijkt, want de afvoerputjes waren verstopt door slib van een vlak bij gelegen werf van de Oosterweelverbinding.

De cruciale verkeersader onder de Schelde is gisterenavond onder water gelopen. In de richting van Nederland was sinds de middag maar één rijstrook berijdbaar omdat er zo'n 20 centimeter water stond. In volle avondspits een ideaal recept voor ellenlange files op de Antwerpse ring.  Op een bepaald moment liepen de wachttijden op tot ruim 2 uur.

In de tunnelkoker richting Nederland stond ook 's avonds nog veel water en modder, deels door de werken aan de Oosterweelverbinding. Volgens Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer heeft het afvoersysteem van de tunnel het sowieso al moeilijk bij zware regenval, maar vandaag blijkt er meer aan de hand.

"Een bijkomend probleem is dat we te maken hebben met slib- en afvalresten van de werf die vlak bij bezig is, die eigenlijk de afvoer verstoppen, waardoor het water niet weg kan", zegt Schoenmaeckers aan VRT NWS. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen