Liberale schepen in Jette neemt ontslag na onderzoek naar mogelijke verkiezingsfraude

In de Brusselse gemeente Jette neemt de liberale schepen Shirley Doyen (MR) ontslag. Gisteren raakte bekend dat er een onderzoek loopt naar mogelijk valse volmachten die gebruikt zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Ze stapt ook op uit de gemeenteraad, laat de lokale partijafdeling weten.

Volgens de krant La Dernière Heure zou de gerechtelijke federale politie van Brussel een onderzoek gestart zijn rond valse volmachten. Het parket liet weten dat er nog geen verdachten werden geïdentificeerd. Maar volgens de krant draait het rond tientallen volmachten die zouden zijn bekomen uit één en hetzelfde rusthuis in Jette. Shirley Doyen werkt in dat rusthuis. Op bepaalde volmachten zou enkel een kruisje staan in plaats van een handtekening.

Ontslag geen schuldbekentenis

Het ontslag van Shirley Doyen is volgens haar partij MR geen schuldbekentenis. Volgens de lokale voorzitter zet ze een stap opzij om "de sereniteit en het functioneren van de gemeentelijke instellingen zo goed als mogelijk te bewaren." 

Meest gelezen