Limburgse zwembaduitbaters boos door opening zwembaden in buurlanden: "Waarom wij nog niet?"

Zwembaden kunnen pas op 1 juli opnieuw de deuren openen. En dat zorgt voor wrevel bij de Belgische zwembaduitbaters, want in de buurlanden zijn de zwembaden wél al open. De zwembaden hier zijn dicht sinds de uitbraak van de coronacrisis.

Ook in zwembad Lago in Pelt is alles klaar voor een snelle heropening. "We merken dat iedereen in de zwembadsector heel graag opnieuw wil starten en we zijn ervan overtuigd dat dat ook op een veilige manier kan", vertelt Bert Thijs van zwemparadijs Lago. "Chloorwater doodt trouwens alle virussen en bacteriën. We gaan ook verschillende hygiënemaatregelen nemen en de ventilatie zal voor 100 procent met buitenlucht werken. Daardoor zal de luchtkwaliteit in het zwembad optimaal zijn voor onze bezoekers."

Straks zal in de Commissie Sport in het Vlaamse Parlement de heropening van de zwembaden besproken worden. 

Meest gelezen